För dig som är ute och reser, i alla fall minst ett par gånger per år, för dig kan det vara värt att satsa på ett så kallat resekort. Ett resekort är helt enkelt ett kreditkort, som har förmåner och bonusar som har med resor att göra. Bland annat brukar det ingå reseförsäkringar samt att du ofta kan få lågt, eller ibland inget valutapåslag.

För att du ska hitta bästa resekortet för dig, så kan det vara bra att jämföra de alternativ som finns. Det bästa är om du väljer ett resekort som har ett lågt eller inget valutapåslag. Det handlar då om att växla från SEK till den lokala valutan. Det bästa är ju om det inte kostar dig något eller bara liten avgift. En annan avgift som kan finnas utomlands, det är uttagsavgift. Det bästa är ju att välja det resekort med lägst sådan avgift!

Fördelar med resekort

Det finns många fördelar med att ha ett resekort, främst då du åker utomlands. För att det ska anses vara ett bra resekort, så bör kortet du väljer ha ett bra avbeställningsskydd. Detta skydd innebär att om du eller någon du reser med drabbas av en olycka eller sjukdom som innebär att man inte kan resa, så kan man avbeställa och få tillbaka vad resan kostat.

Ett bra resekort har även en kompletterande reseförsäkring. Dock ingår detta allt som oftast i de allra flesta kreditkort. Med en bra reseförsäkring är det så att du kan ha rätt till ersättning vid förseningar, bagageförlust, olycksfall och annat. Tänk på att du bör även ha en vanlig hem- eller reseförsäkring med.

Fler fördelar med ett resekort

Om du har tänkt att hyra bil utomlands, så är det ofta förknippat med stora depositioner. För att slippa ta det ur egen ficka, så kan det vara skönt att använda dig av ditt resekort, med den kredit du har kopplat till den.

Något som kan förekomma utomlands, det är så kallat valutapåslag. Att du får betala för att du handlar i annan valuta än i SEK. Men med vissa resekort är det inget valutapåslag, eller en mycket låg avgift.

Något som många resekort även har det är olika sorters bonusar, rabatter, erbjudanden med mera. Det kan ge dig gratis nätter på hotell, billigare flyg, och en massa mer.

Har du ett resekort, med lite exklusivare förmåner, så brukar det innebära att du kan få tillgång till en lounge på flygplatsen. Oftast är det de kreditkort med högre årsavgift som har denna sorts förmån. Men reser du väldigt ofta så kan det vara värt det!

Jämför olika resekort

Det finns en hel del olika sorters resekort att välja mellan idag. För att du ska få det som passar dig allra bäst, så kan det vara värt att lägga ner lite tid på att läsa mer om dem alla samt även jämföra dem. Fundera på vad det är du vill ha ut av ditt resekort och välj sedan ett som passar för just det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>