Att underhålla sängen är av stor vikt för att förlänga livslängden på den så att den inte går sönder i förtid. Det finns olika sätt att göra detta på. Till att börja med bör man vädra madrasser några gånger per år, förslagsvis under den varmare delen av året då madrassen kan ligga ute och bli fräsch igen. Vidare, om du har en resårbotten bör du komplettera den med en bäddmadrass så den skyddar resårbotten samtidigt som det är skönare att sova i en säng med bäddmadrass.

 

Du bör också dammsuga madrassen då och då av hygienskäl men även för att damm och smuts kan tränga in i madrassen och förstöra den. De flesta madrasser har tvättråd, följ dessa när du tvättar för att undvika att du förstör den. Naturligtvis ska du också alltid ha lakan på sängen när du sover i den, lakanet funkar som ett enkelt skydd både mot kroppen och mot sängen.

Dammsugare för dig som inte gillar att dammsuga

Om du är en av de som verkligen inte tycker om att ta fram din dammsugare, som tycker att det är jobbigt och tråkigt aldrig helst skulle vilja slippa överhuvudtaget kan en robotdammsugare vara något för dig. En robotdammsugare sköter sig själv och du behöver bara se till att den har ett laddat batteri för att den ska fungera. Genom en timer kan du ställa in att robotdammsugaren endast är på när du inte är hemma, på så sätt behöver du inte tänka på dammsugning överhuvudtaget.

 

En annan variant är att köpa en dammsugare utan påse, en så kallad påslös dammsugare. Fördelen med dessa är att du slipper hantera de smutsiga påsarna som dessutom kan vara krångliga att sätta på eller ta av. Smutset fångas upp i ett filter istället för en påse, dock också måste filtret rengöras då och då men du slipper i alla fall köpa nya dammsugarpåsar som kan kosta en hel del i längden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>