Hur gör man för att komma i form? Det finns några grundläggande tips som vi tänkte dela med oss av, som faktiskt kan göra att det går lättare för dig att komma i form. Läs vidare om du känner att du har svårt att ta dig iväg till träningen.

Hellre lite än inget alls

Det första tipset handlar om att ta varje chans att träna. Kom ihåg att det är bättre att träna lite än att inte träna alls! Ta trapporna istället för hissen, gå eller cykla till jobbet istället för att ta bilen. Det gäller att få in träningen i vardagen. Till slut tänker du inte ens på att du tränar! Och när du väl har kommit igång kan det börja kännas roligt att röra på sig.

Träna hemma

Ett sätt att göra det enklare och roligare att träna är att träna hemma! Om du köper hem lite utrustning är det inte särskilt svårt att komma igång med träningen hemma. Det kan kännas betydligt enklare att träna en stund hemma än att ta sig iväg till ett gym.

Träna med andra

För många blir det roligare att träna om man gör det tillsammans med andra. Du kan exempelvis träna spinning eller annan gruppträning. Förhoppningsvis finns det någon lokal förening där du bor som anordnar gruppträningspass.

Om du känner dig obekväm med din kropp kan det kännas svårt att träna tillsammans med andra. Du kanske är överviktig eller har åderbråck som du skäms över. Som tur är går det att ta bort åderbråck. Det finns bland annat behandlingar baserade på laser eller skum. Det är bra att göra något åt det så snabbt som möjligt, eftersom det annars finns risk att det försämras med tiden eller till och med uppstår sår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>