Med vänner och familj som kommer på besök under juletider är det den tidpunkt du har möjlighet att spendera några dagar med nära och kära. Julen är samtidigt barnens högtid, det är barnen som sitter förväntansfulla och nervös inför tomtens ankomst med alla de klappar han har med sig. En tradition som börjat först de senaste åren är att ha på sig en jultröja under julaftonen.

En jultröja, ofta kallat på engelska “Ugly christmas Sweater” är en stickad tröja med jultema som gärna får ha en vågad design som sticker ut, desto mer detaljer på tröjan desto bättre. Det engelska namnet kommer ifrån att de egentligen inte betraktas som snygga eller stilenliga, även om det egentligen är fel att säga att det är fula.

Den allmänna synen på en bra jultröja är att ju fler utsmyckningar och detaljer såsom glitter, renar, jultomtar, julgodis, änglar, presenter etc. – desto snyggare anses tröjan vara. Något som också blivit mer och mer populärt är att köpa en jultröja med ljus, alltså tröjor som lyser upp med hjälp av inbyggda små lampor i tröjan. Med en tröja som lyser kommer du definitivt sticka ut på julaftonen bland släkt och vänner.

Något som också är speciellt med juletiden är att vi ofta spenderar mycket tid till att städa och göra i ordning. Ofta genomför vi svenskar en storstädning inför julen, vilket kan leda till stress bland många men det är också skönt att veta att man gör en storstädning en gång per år. Ett fantastiskt hjälpmedel för att snabba på städningen är att använda sig av en torktumlare när man tvättar för att slippa hänga upp tvätt vilket tar både tid och plats. På nätet finns många olika jämförelsesajter för att jämföra vilken torktumlare som är bäst. En av de mest populära är miele-tce530wp som gör tvätten torr snabbt och samtidigt är väldigt sund mot textilier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>