Den som lever ett aktivt liv, är statusmedveten, har familj och bor i ett relativt stort hus har antagligen ganska höga utgifter varje månad. Ska man hålla skenet uppe krävs det en hel del pengar för att åstadkomma detta.

Det är inte bara huset som kostar, på garageuppfarten står det säkert en eller två fina bilar också. Sedan är det kläder, aktiviteter för barnen, lyxresor och mycket annat som ska finansieras också. Den aktive statusmänniskan känner att han eller hon hela tiden måste ligga på topp så det är alltid det senaste modet, se senaste prylarna och de nyaste bilarna som gäller. Samma sak gäller med resor – det är de mest trendiga och avlägsnaste semesterorterna som gäller.

Många lån

För en sådan person kan det lätt bli så att kostymen blir för tung att bära själv så det har säkert blivit så att det lånats pengar för att klara av de kraven som ställts för att ligga på topp. När det blivit svårt att låna har det säkert tagits nya lån vilket bara förvärrat situationen än mer.

Var kan du spara

Till slut kan situationen bli övermäktig. Det uppstår en akut kris när pengarna inte räcker ens halva månaden och möjligheterna att ta nya lån är borta eftersom det nu finns betalningsanmärkningar med i bilden.

Samla lån

För att komma ur denna negativa spiral kan en första bra åtgärd vara att samla de lån som redan finns i ett nytt lån. Du kan till exempel ta ett sms lån och samla dina små lån i ett större men billigare lån. Denna åtgärd har den fördelen att du får bättre överblick över din ekonomi, du kan säkert också få bättre villkor för räntan och du har nu bara en omgång avgifter att betala per månad.

Utöver detta krävs också en rejäl insats för att få ned konsumtionen.