Då är sängen faktiskt essentiell. Ta och fundera på din säng därhemma. Hur stor den är, vilken stil (det kan bli utgångspunkten för stilen i hela rummet) och madrassens komfort. Är du nöjd med vad du har? Eller vill du köpa något nytt? Kanske du egentligen är nöjd med sängen? Kanske en ny madrass är tillräckligt. Det finns ett riktigt stort urval av madrasser att välja på. Om en ny säng ligger inom din budget, finns det andra saker att fundera på.

Det här ska du tänka på

Innan du går ut och köper en ny säng, ta och mät upp hur stor den maximalt kan vara. Det du ska titta på är inte hur mycket säng du kan klämma in i ett rum, utan hur mycket utrymme den kan ta upp och samtidigt ge plats till allt det andra du vill ha i rummet. Plats att gå på till exempel. Du skal kunna öppna garderobsdörrarna utan att du kläms upp i sängen. Du behöver inte en jättesäng för att skapa ett lyxigt intryck. Att ställa sängen med långsidan längs en vägg är ett bra alternativ eftersom det ger dig gott om golvyta. Det kan vara värt att fundera på om du har ett litet rum, eller kanske ett ovanligt vackert golv, som du vill kunna se.

När väl den nya sängen, eller sängen med den nya madrassen, står på plats kan du göra riktigt mycket med gavel, tavlor, tyger, filtar och kuddar. En kingsize gavel på långsidan av sängen, draperad tyg i sidan och kuddar i alla storlekar fulländar bilden av en lyxsäng. Även om den är 90 cm bred.

Ett sista tips. Glöm inte att mäta dörren. Om du måste ta bort dörrkarmen för att kunna få in sängen, kan det vara bra att veta om detta i förväg, så du kan ha användbart verktyg redo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>