Det har vuxit fram en helt ny industri de senaste 20 åren. Det är handeln online. Idén att shoppa online fanns inte på 90-talet men nu hotar den på allvar hela den traditionella detaljhandeln. Fysiska butiker stängs på löpande band och flera stora kedjor vinstvarnar allteftersom e-handeln går framåt steg för steg.

Det är med andra ord en rejäl omstöpning av en hel industri som pågår och den går med högsta möjliga fart. Vi kommer nog att få se stadscentra med väldigt få butiker inom bara några år.

Vad är det som gör shopping online så intressant

Det som gör shopping online så intressant för konsumenten är att priserna är så låga, utbudet så stort och tillgängligheten total. E-handlarna behöver inga stora lokaler, kan driva sin verksamhet med liten personal, sparar pengar på att ha små lager och de kan också ha öppet dygnet runt alla dagar i veckan.

Dessa fördelar gör att e-handeln kan vara mycket mer effektiv än den traditionella handeln och det är just det som gör den till ett så stort hot mot den traditionella handeln. Konsumenten är trots allt väldigt rationell när det kommer till att spendera pengar, inte för att konsumenten är så sparsam men för att han eller hon helst slösar när priserna är låga.

Vad finns det att köpa online

Nästan allting finns att köpa online. En butik för shopping online som du kan titta närmare på är till exempel https://satana.se. Där kommer du att möta ett väldigt brett utbud med mycket konkurrenskraftiga priser.

I korthet kan vi sammanfatta utbudet online med ordet: Allt.

Hur hittar du bäst priser online

När du handlar online bör du komma ihåg:

  • Kontrollera att det finns ett riktigt företag bakom sajten du besöker

  • Tänk på att leveranstiderna kan vara långa

  • Ingår det fria returer och garantier

  • Finns det särskilda erbjudanden