Är du eller dina barn intresserade av att skaffa akvariefiskar som husdjur? Då kommer ni behöva köpa ett akvarium. Här kan du läsa mer om hur ni kommer igång med ert första akvarium. Det finns nämligen en hel del förberedelser som behöver göras innan man är igång.

Tänk igenom beslutet först

Det viktigaste är att verkligen tänka igenom beslutet innan ni börjar köpa in saker. Det är viktigt att veta att det kräver en del arbetsinsatser och en hel del tålamod att ha fiskar som husdjur. Så det är bra att fundera igenom beslutet noggrant innan man skrider till verket. Är ni beredda att lägga ner en del tid på att ta hand om fiskarna och akvariet? Vad gör ni med fiskarna om ni ska resa bort? Har ni plats hemma?

Välj ett lagom stort akvarium

Ett vanligt nybörjarmisstag är att man köper en liten rund skål och en guldfisk. Men faktum är att det är svårare att ta hand om ett litet akvarium än ett stort. Anledningen till det är att det är svårare att uppnå en balanserad miljö i ett litet akvarium. Satsa hellre på ett akvarium på minst 60 liter.

Hitta rätt placering

Placera inte ditt akvarium i direkt solljus. Det mår varken vattnet eller fiskarna bra av. Försök hellre hitta en skuggig plats i ditt hus. Ställ akvariet på ett stabilt underlag som tål ett tungt akvarium. Ett 60 liters akvarium fullt med vatten väger väldigt mycket. Se också till att placera ditt akvarium rakt, ta gärna hjälp av ett vattenpass.

Fyll akvariet i rätt ordning

Montera sedan all teknisk utrustning i akvariet, så som reningsverk, doppvärmare och luftpump. Tvätta sedan sanden och häll i den. Häll sedan i en tredjedel av vattnet. Plantera eventuella växter, rötter och dekorera med dekorationer. Fyll på med resten av vattnet och slå i vattenberedningsmedlet. Därefter kopplar du in alla elektronik. Först nu är det dags att köpa fiskar! Några vanliga sorter för nybörjare är Neontetra, Gurami, Platy och Guppy. Lycka till med dina akvariefiskar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>