Sydeuropa är ett fantastiskt resmål där det finns massor av alternativ, både när det gäller sol- och badsemester och storstäder. I Sydeuropa hittar du bland annat Italien och Rom, Frankrike, Spanien och många andra intressanta och populära resmål. Du hittar massor av solresor till Sydeuropa om du letar på nätet. Satsa gärna på en sista minuten-resa om du vill hitta en riktigt billig resa.

 

Att upptäcka i Sydeuropa

 

När det gäller resmål i Sydeuropa så rekommenderar vi varmt att titta närmare på Spanien. Där finns möjligheten både till sol och bad, samt att besöka stora städer med bra restauranger. En typ av mat som du verkligen bör prova om du besöker Spanien är Tapas. Tapas är små rätter bestående av bland annat kött och grönsaker, ofta marinerade i goda såser och med spännande tillbehör. Det är vanligt med små hamburgare, skinka, ostar och andra läckerhet. Det som gör tapas så bra är att man kan beställa in många små rätter och dela på dem i ett större sällskap. Chanserna att man hittar något man gillar är då väldigt stora.

 

Ett annat intressant resmål i södra Europa är Rom. I Rom kan du besöka fina, gamla kyrkor och ta del av den intressanta religiösa historien som finns representerad i form av byggnader och lämningar. Missa inte Vatikanstaten som är ett spännande resmål för alla som är intresserade av konst och historia.

 

Några goda råd på vägen

 

Att resa till Sydeuropa är sällan svårt. Det finns massor av charterresor och reguljärflyg att välja bland. Reser du från Göteborg eller Stockholm har du många alternativ att välja bland. Vi rekommenderar att du hyr en bil när du väl är på plats. Det är ett enkelt och smidigt sätt att se sig omkring i landet, och dessutom behöver det inte kosta särskilt mycket. Men jämför gärna de olika bolagens priser.

Post not found !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>