Har ditt barn precis börjat skolan?

Kanske är du orolig för att det blir för överväldigande för ditt barn för det är så mycket nytt att lära sig. Att börja skolan idag är dock helt annorlunda än hur det var för ex 30 år sen. Och även en helt annan värld än att vara på dagis. Nu ska ditt barn lära sig saker på ett nytt sätt och mer intensivt sätt även om skolstarten är präglad av riktigt mycket lek. Att lära sig när man är så liten gör man genom just precis lek många gånger. Att lära sig bokstäver kan betyda att man istället för att sitta och läsa dem i en bok går ut i naturen och använder sig av bokstäver. Det finns stora bokstäver läraren kan lägga ut på skolgården och eleverna ska exempelvis hoppa från en bokstav till en annan och på så sätt lära sig bokstäverna i sitt namn. När undervisningen bedrivs på det sättet märker nästan inte barnet att det går i skolan.

Kanske har du hört talas om andra sätt att lära sig genom lek. Lego education är exempel på detta där elever använder sig av legoklossar och lär sig att programmera samtidigt. Att komma ut i naturen och lära sig om insekter och växter är andra exempel på lärande genom lek. Det går också bra att gå ut i naturen och träna på bokstäver. Ska barnen lära sig bokstaven B kan de göra det genom att lära sig ord såsom ”blad”, ”blomma”, ”bi”, ”buske”, ”blåbär” eller bokstaven S: ”sol” och ”sand” mfl. Att lära sig att simma och idrotta kan också göras genom lek.

Så försök att slappna av omkring ditt barns skolstart och tänk på att ditt barn säkert tycker det är spännande att få testa av en massa nya saker och uppleva en ny värld av intryck och lärande.

3 comments

 • Properti Pasang Iklan
  Properti Pasang Iklan
  Reply

  Really nice article, Regards, IDProperti.com | Pasang Iklan Properti

 • Brirceedivy
  Brirceedivy
  Reply

  пин ап официальный сайт регистрация
  https://www.astana-kz.info

 • WilliamFauch
  WilliamFauch
  Reply

  loli sheila cp pthc

  ==> biturl.top/qeAJJf rlys.nl/6epap3 <==

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>