Tänk hur mycket tid du spenderar i sovrummet. Bara sömnen utgör cirka en tredjedel av ditt liv, men ofta drar man sig tillbaka till sovrummet även när man vill vila, se på film eller till och med få arbetsro. Eftersom man tillbringar så mycket tid i sovrummet följer här några enkla tips för att skapa lite extra lyx och komfort i ditt sovrum, så att du får samma komfort som på hotell men fortfarande kan känna hemmets trygghet och hemkänsla.

 

Luftkvalitet

Bra luftkvalitet i sovrummet gör otroligt mycket för ditt välbefinnande. För det första bör du alltid se till att vädra ordentligt, så att du får in frisk luft i sovrummet. Sedan kan det vara en god idé att investera i en klimatanläggning, så som en luftfuktare eller luftavfuktare, beroende på hur luftkvaliteten i rummet är idag.

 

Kontinentalsäng

Vilken säng du väljer till sovrummet är nästan alltavgörande. För att uppnå riktigt lyxig hotellstandard i sovrummet kan du haka på trenden med kontinentalsängar. En kontinentalsäng bidrar inte bara till en majestätisk och exklusiv inredning, utan erbjuder även en svårslagen komfort. Med en kontinentalsäng får du optimal ligghöjd, liggställning och ryggavlastning. Komforten i en kontinentalsäng beror på att den består av tre olika lager, till skillnad från en vanlig ramsäng som består av två. Kontinentalsängens tre madrasskikt är en sängram med fjädrar eller skum, en resårmadrass som avgör fastheten i sängen och till sist en bäddmadrass som ger en sista bekvämlighetstouch. Du kan läsa mer om kontinentalsängar här.

 

Ordning och reda

Forskning har visat att ett välstädat sovrum ger en betryggande känsla och bättre möjlighet för avslappning, oavsett vilka renlighetsgränser man annars har. Se till att lägga smutstvätten direkt i tvättkorgen istället för att lägga den i högar tills det är dags för tvätt. Lägg en extra minut varje dag på att bädda sängen ordentligt, så att du kommer hem till en färdigbäddad säng redo för ultimat avslappning. Dessa små saker kommer göra stor skillnad för sinnesron i sovrummet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>