Det finns det förstås många olika bud på, men det handlar till syvende och sist om vad du ska använda det till. Ett arbetsrum kan ju både vara en systuga och ett snickeri. I de allra flesta hem går det att hitta någon liten hörna som kan bli en bra arbetsplats. Ofta har man ett litet bord, en bra stol och en arbetslampa. Sedan kvittar det om det ska stå en symaskin, en laptop eller akvarellblock på bordet. Ramen är på plats och hörnan kan tas i bruk stort sett med det samma.

Riktigt så enkelt är det inte om man ska inreda ett helt rum. Det är inte bara att placera ett bord där. Ska man alls ha ett bord i det här rummet. Kanske ska det vara stafflin och en drejskiva? Då måste takljuset vara genomtänkt. Du kan välja mellan att sätta upp allmänbelysning och att tillfoga några spot-lampor. Ska de sitta högt, kan du behöva ett par stegar för att kunna montera lamporna korrekt. Du ska kunna jobba både på kvällarna och under vinterhalvåret. Det går inte att sätta hela sin lit till fönsterna.

Kulturen i högsätet

Det kan kännas lite som att det ligger i tiden att ha ett rum av denna kaliber i det egna hemmet. Det är inte längre så att man bara går på utställningar och suger till sig. Man vill skapa själv. Vi stickar och snickrar som aldrig förr. En mera gedigen kultur där man gärna vill framställa något själv. Vi låter oss inte längre bara underhållas. Vi är ute och suger till oss, och vänder sedan stegen hemåt, för att låta intrycker komma till uttryck i egna skapelser. Även naturen har kommit närmare i vårt medvetande, och arbetsrummet kan lika gärna vara ett kontor där man tar klimatförändringar seriöst, och jobbar på att hitta en lösning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>