Vår inredning säger mycket om vem vi är. En del människor bor lite rörigt medan andra bor organiserat och ytterst välstädat. De flesta människors hem återspeglar i stor utsträckning deras personliga stil, när det gäller inredningen. Och gardinerna spelar en viktig roll. De kan vara med och påverka hela känslan i ett rum och de är med och bestämmer hur mycket dagsljus som släpps in i rummet. Därför är det viktigt att vara noggrann när du väljer gardiner, så att du kan få dem som speglar din personliga stil. Samtidigt som rummet naturligtvis ska se ut som du vill att det ska. Om du inte riktigt vet vad det är för skillnaden mellan olika typer av gardiner, får du en liten guide till hur olika gardiner kan påverka ett rum.

 

Persienner

Persienner är en populär gardin. Den är minimalistis och består av vågräta lameller som kan roteras beroende på hur mycket ljus som önskas i rummet. Persienner finns i olika material. Det vanligaste materialet är aluminium, men persienner finns också i trä eller plast. Persienner är populära eftersom de dels tar minimalt med plats och dels låter dig justera hur mycket ljus du vill ha i rummet.

 

Rullgardiner

Rullgardinen är en annan poppulär klassiker. Liksom persiennen tar rllgardinen minimalt med plats i fönsterkarmen. Rullgardinen finns antingen i klassiska färger eller med mönster. Dessutom kan den fås som mörkläggningsgardin, vilket gör den lämplig till sovrummet. Rullgardiner tar som sagt inte någon plats eller uppmärksamhet i fönstret och är därför ett bra val om du vill ha någonting diskret.

 

Vanliga gardiner

En vanlig gardin är ett snyggt och bra val för dig som vill ha en gardin med attityd. Gardinen tar mer plats i rummet än persienner och rullgardiner. Därför släpper den heller inte in så inte så mycket dagsljus som de andra gardinerna. Å andra sidan fungerar vanliga gardiner mer som en del av inredningen eftersom de syns mer. Gillar du att dekorera ärr det här gardinen för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>