Det är skönt när våren äntligen kommer och sommaren nalkas. Vi svenskar är beroende av en rejäl dos sol för att vi ska fungera som vi ska. Man måste passa på att njuta av solen när man kan för snart försvinner den igen och den långa vintern börjar.

När man jobbar under sommaren kan dock solen vara en utmaning. Det är inte lätt att se allting, särskilt på en dator, när solen skiner starkt genom fönstren. Det kan därför vara en god idé att tänka över hur man kan få igenom ljuset men inte solen.

Hur kan man minska solstrålning in i huset

Det finns ett antal bra sätt att minska solens strålar in i ett hus. De flesta handlar om olika typer av gardiner – om man nu inte tar bort fönstren förstås, men det är kanske inte så hälsosamt – som kan blockera solen men samtidigt släppa igenom ljuset. Olika typer av hissgardiner kan vara en bra lösning på utmaningen med solen. Dessa gardiner är lätta att dra upp och ned och de släpper igenom ljuset väldigt bra eftersom de ofta är väldigt tunna.

Att ha gardiner som är flexibla löser utmaningen med solen på ett fantastiskt sätt och tillåter dig att jobba också under väldigt varma sommardagar.

Sammanfattning – Gardiner när solen skiner

Vi svenskar har ett väldigt komplext förhållande till solen. Å ena sidan är vi väl medvetna om att solen kan vara farlig för vårt tunna nordiska hud men vi är också väldigt förälskade i solen eftersom vi får så lite av den under året sett som en helhet. Det känns därför som lite av ett brott att blockera den. En hissgardin kan då vara en bra lösning eftersom den både blockerar den starkaste strålningen från solen och samtidigt släpper igenom det ljus vi så väl behöver för att vi ska fungera bra.