Den som är i farten och har en familj som är lika mycket i farten bränner säkert av en hel del pengar. Det är så mycket som ska hinnas med att göras och det är så mycket som ska köpas för att man ska hålla uppe den livsstil som man och familjen vant sig vid. Denna situation kan bli särskilt påfrestande för den som är statusmedveten och inte till något pris vill medge att något inte är som det ska.

Lånefällan

Men det är lätt hänt att det går åt fel håll när man börjar låna för att täcka upp för brist på pengar. Det kan börja med att man vill spontanköpa något och det är väl inte hela världen men när du tar ditt första lån för att kunna betala räntorna på andra lån då vet du att det håller på att gå riktigt illa. Det är då det är läge att ta tag i situationen på allvar.

Spartips

För att komma tillrätta med en situation där dina lån håller på att bli ohanterliga måste du först och främst erkänna att du inte har kontroll på din situation och att du inte kan sköta din ekonomi som du ska. Därefter bör du kontakta en långivare och be om ett samlingslån för att ersätta allt de mindre lånen du har. Genom att göra det kan du faktiskt spara en del pengar och du får dessutom kontroll på din situation igen. När du ska samla dina lån kan du ta ett stort sms lån som ersätter alla dina gamla lån.

Att tänka på när du ska sanera din ekonomi

När du ska komma tillbaka till ett normalläge kan du tänka på följande:

  • Be din arbetsgivare dra räntor och amorteringar direkt från din lön
  • Klipp dina kreditkort
  • Sluta spendera på saker du inte absolut behöver