Har du någonsin tänkt på att skapa ditt eget bevattningssystem för din trädgård? Om inte förr så gjorde du nog det under den gångna sommaren. Nu blev det så torrt att vi fick vattningsförbud flera ställen i landet. Ett sådant kan man förstås inte kringgå med ett bevattningssystem. Men en vanlig sommar som är varm och torr. Under de varmare sommarmånaderna när regnet bara inte vill falla.  Då kan man börja fundera på arbetsbesparande anordningar. Tänk dig en trädgård som vattnar själv! Om du har en relativt stor trädgård, vet du hur lång tid det tar att få ut vatten till alla dessa växter.

Du kan spara pengar

Att ha ditt eget bevattningssystem på plats kan faktiskt hjälpa dig att spara pengar, eftersom du inte behöver använda lika mycket vatten. Systemet ser till att leverera vatten direkt till rotzonen hos en växt, där den sakta sipprar in i jorden en droppe åt gången. Det hela i en takt som jorden hinner absorbera och på så vis även hålla på fukten. På så vis slösar du inte vatten genom att skvätta ut över både växt, gräsmatta och grannplantor.

Undersökningar visar att väldesignade droppbevattningssystem använder minst 30% och i vissa fall 50% mindre vatten, än andra metoder för bevattning, som tex sprinklersystem. Och du kan ofta ställa in systemet så att det vattnar när det behövs. Tänk vad skönt att slippa vandra ut i trädgården med en trädgårdsslang eller tom. vattenkanna för att kunna vattna ordentligt och samtidigt spara pengar.

Med ett mindre lån från Profilkredit kan du ha alla material och remedier på plats, och komma igång med det samma. Med en bra spade kan du gräva ut på en eftermiddag och sedan installera slangar korrekt i trädgården. Har du skaffat en lite mera avancerad anläggning kanske du behöver professionell hjälp för att installera det i din trädgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>